top of page

Massage Bij Kanker

Onderstaande gegevens komen van de website:


http://www.massagebijkankerbelgie.be


en vertellen in het kort wat de bedoeling is van deze massage.


Je kan ook altijd eens een kijkje nemen op deze site. Hierop laat een filmpje een mooie getuigenis zien.

Wat is massage bij kanker?

Massage bij kanker is een vorm van ontspanningsmassage, toegepast door professionele masseurs die speciaal opgeleid zijn om de massage aan te passen aan de conditie en de behandelingen van de klant die kanker heeft (gehad). Het gaat om een zeer zachte vorm van aanraking met als enige doel bij te dragen tot de ontspanning en het welzijn van de klant. Deze massage verbetert het contact met en het vertrouwen in het lichaam. Ook symptomen als pijn, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie kunnen hierdoor verminderen. Het betreft een aanvullende zorg die geboden kan worden naast de medische zorg die er is voor de persoon met de ziekte kanker.

Wat is massage bij kanker NIET?

Massage bij kanker is GEEN vervanging van reguliere medische zorg. Deze ontspanningsmassage kan dus ook NIET dienen ter vervanging van een consultatie of behandeling bij een arts, kinesist, fysiotherapeut of ander medisch beroep.

Wat kan massage bij kanker betekenen?

Personen die kanker krijgen, worden op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht. Zowel lichamelijk als geestelijk, emotioneel als relationeel, hebben de diagnose, de ziekte en de bijbehorende behandelingen een heuse impact. Massage kan op zulke momenten een welkome afleiding zijn van zorgen en pijn. Massage bij kanker biedt geen genezing, maar ondersteunt via de ontspanning het immuunsysteem en daardoor het herstel. Klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie kunnen hierdoor verminderen. Bovendien kunnen de positieve prikkels van de zachte aanraking ook helpen het contact met het eigen lichaam weer te herstellen. Dit alles draagt bij tot een verbetering van de kwaliteit van leven.

Waarom is er nood aan een gespecialiseerde opleiding voor masseurs?

Het lichaam van iemand die kanker heeft, is door de ziekte en behandelingen tijdelijk uit balans. Het is belangrijk dat op dat moment een masseur weet hoe de massage optimaal aan te passen aan de conditie van de cliënt. Op die manier kan de massage ondersteunend zijn en een belangrijke meerwaarde betekenen voor het herstel. Masseurs die niet zijn opgeleid in deze materie, riskeren vanuit onwetendheid over wat wel en niet kan het lichaam van de cliënt die kanker heeft (gehad) verder uit balans te brengen.

Met dank aan Katrien.

Juni 2016 heb ik hiervoor een certificaat behaald bij Katrien Meeussen.

» Massage Bij Kanker België :

http://www.massagebijkankerbelgie.be

Het was een korte maar zeer intense opleiding met zeer goede feedback en begeleiding door Katrien en gastdocente Klara van Zuijdam.

Een confronterende opleiding ook maar tegelijk heel erg liefdevol en ondersteunend. Het is mooi om te ervaren hoe je met een luisterend oor en een zachte aanraking, heel wat ondersteuning kan bieden. 

bottom of page