Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Marnja yoga & massage

Sint-Job-in-'t-Goor

MARNJA

YOGA & MASSAGE

MARNJA FEET

Over massages

Net zoals yoga is massage een holistische ervaringswetenschap die je weer terug in contact brengt met je lichaam en geest. Zo leer je weer naar je zelf te luisteren. Zeker wanneer de behandelingen op zeer regelmatige basis worden uitgevoerd.

Massage is een eeuwenoude manier om ontspanning en gezondheid van lichaam en geest te bevorderen.

Basisvoordelen van een massage zijn:

spierontspannend, immuniteitsverbeterend, betere bloed- en energiecirculatie, bevordering van weefselherstel, stimulatie van de huidfunctie, diepe relaxatie, emotionele geruststelling, een betere uitstraling.

Ontspanningsmassage

Bij deze massage wordt er zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Het hoofd is hierbij niet los te zien van het lichaam. Door het contact is er een energetische wisselwerking tussen gever en ontvanger.


Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, afhankelijk van de behoeften van de ontvanger.

Deze massage zorgt voor een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding in huid, spieren en organen en een verbetering van de stofwisseling.

Men ervaart het lichaam weer als één geheel, een hartverwarmend gevoel van welbehagen.


Deze massage wordt, op een massagetafel, discreet uitgevoerd op de blote huid met warme biologische olie.

Diepte massage

Bij deze massage wordt er dieper gewerkt dan bij het vorige. Vooral aangewezen bij meer specifieke klachten ter hoogte van nek, schouders, onderrug armen en benen. 

Hoofd-, nek-, schouder- en rugmassage

Dit gebied is gevoelig voor de opstapeling van spanningen door dagelijkse stress of overbelasting door onder andere een slechte lichaamshouding.

Door middel van acupressuur en typische massagetechnieken wordt de verharding van de spieren tegengegaan. Blokkades worden opgeheven en zwakke plekken versterken. De energiedoorstroming verbetert en spieren en gewrichten versoepelen.

Het masseren van de schedel, het voorhoofd en de slapen is ideaal voor mensen die geregeld last hebben van hoofdpijn. Deze techniek werkt ook preventief tegen computerklachten, zoals RSI.

Deze massage wordt bij voorkeur op de blote huid gegeven, zeker indien de gehele rug behandeld wordt. Hoofd, nek en schouders alleen kunnen gezeten op een ergonomsiche stoel behandeld worden. Zie eventueel ook rubriek "stoelmassage"

Hoofd-, nek-, schouder- en rugmassage met warme stenen

Nadruk ligt hier, net zoals hierboven, op het masseren met de handen. Alleen wordt dit gebied vooraf opgewarmd met warme stenen en nadien ook afgestreken met warme stenen. Het voordeel van deze stenen is dat de spieren zich door de warmte reeds gaan ontspannen. Hierdoor zullen ze zich makkelijker laten bewerken door de handen. Mensen die van warmte houden kiezen eerder voor deze optie dan voor bovenstaande. Deze massage wordt, op een massagetafel, discreet uitgevoerd op de blote huid met warme olie en stenen.

Sportmassage

Bij deze massage wordt er vooral dieper ingewerkt op het spierweefsel. Ze komt ook krachtiger over dan ontspanningsmassage.


Stramheid en moeheid in de spieren worden sneller weggewerkt omdat de doorbloeding door de massage wordt verhoogd.

Na een intense lichaamsinspanning kunnen er kleine letsels en/of opgehoopt melkzuur in de spieren ontstaan. Dankzij het groot zelfherstellend vermogen van het lichaam geneest dit vanzelf. Deze genezing wordt door massage versneld, waardoor de spieren weer soepel en ontspannen gaan aanvoelen.


Mijn cliënteel bestaat vooral uit mensen wiens sport een hobby is en die na hun training behoefte hebben om hun spieren eens goed te belonen met een deugddoende massage. De focus ligt dan op benen, armen of rug. De sportmasage wordt eventueel gevolgd door een ontspanningsmassage.

Hotstone massage

Is een aangename, warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de lichte druk van de stenen dringen diep door in het lichaam. Dit heeft een positieve werking op spieren en organen tot gevolg. Verder wordt het lichaam los gemasseerd met behulp van warme stenen en olie. De natuurlijk afgeronde vulkanische basaltstenen zijn opgewarmd tot 45 °C.


De massage bestaat vooral uit lange, rustige cirkelvormige strijkbewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden. Deze massage zorgt voor een diepe relaxatie en bevordert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Deze techniek is uitermate geschikt voor iedereen die van warmte houdt en zijn lichaam wil laten verwennen en diep ontspannen. Deze massage wordt, op een massagetafel, discreet uitgevoerd op de blote huid met warme olie en stenen.

Traditionele Thaïse yogamassage

Deze techniek maakt gebruik van handen, ellebogen en knieën. Ook het lichaamsgewicht van de gever kan in aanmerking komen voor diepe druk tijdens de verschillende posities.


De uitvoering gebeurt in een meditatieve en geconcentreerde geestestoestand. Zowel de "gever" als "ontvanger" ervaren een mentale rust.

Het lichaam wordt in verschillende yogahoudingen gebracht. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. Spieren worden gerekt en ontspannen. Gewrichten worden versoepelt. Flexibiliteit, ontspanning en verjonging van lichaam en geest nemen toe.


Thaïse yogamassage is meer dan alleen maar het kneden van de bovenliggende spieren. De aandacht gaat naast de anatomische bouw van het lichaam, ook naar de energiebanen. Eventuele blokkades op beide niveaus worden losgewerkt, waardoor de energie terug vrij door het lichaam kan stromen. Het gevolg is een betere werking van alle stelsels zoals zenuwen, immuniteit en klierwerking, bloedsomloop, spijsvertering, spieren, gewrichten en botten.

Deze massage wordt, op een matje, uitgevoerd in losse gemakkelijke kleding, zonder olie.

Ayurvedische massage

Het grote verschil met een gewone massage is dat Ayurveda gebruik maakt van een ruime hoeveelheid warme kruidenoliën, afhankelijk van de verdeling van de 3 bio-energieën of dosha’s (kapha, pitta en vata) van de ontvanger.


De massage, de techniek, de olie en de kruiden werken tot diep in het lichaam. De energiestroming wordt weer in evenwicht gebracht. Rust en ontspanning zijn meestal de eerste effecten.

Afhankelijk van de duur, de gebruikte techniek en de olie zullen klachten zoals nervositeit, slaapproblemen, verminderde immuniteit, droge huid, specifieke huidaandoeningen, algemene zwakte, uitputting, spierstijfheid, reuma, enz., verminderen.

Snehana is het inoliën van het lichaam. Olie of sneha betekent in Ayurveda

“vruchtbaarheid”, “liefde”. Masseren is liefde voor het lichaam en het leven zelf.

Deze massage wordt, op een massagetafel, discreet uitgevoerd op de blote huid met warme kruidenolie.

Shiatsu massage

Bij Shiatsu of drukpuntmassage is het de bedoeling om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Er wordt met de duimen, handpalmen, ellebogen of onderarmen druk uitgeoefend op punten gelegen in de meridianen. Druk wordt uitgeoefend vanuit het lichaamsgewicht en dus niet met spierkracht. Verder worden er nog strekkingen en rockingen of schudden toegepast. De behandeling gebeurd gelegen op de grond op een futon. De ontvanger draagt hiervoor gemakkelijk zittende katoenen kledij.

Manuele lymfedrainage

Het lymfestelsel is een uitgebreid vaatstelsel dat naast het bloedvatenstelsel in het lichaam aanwezig is. Het begint in de weefsels en vervoert lymfe van de weefsels naar de grotere lymfevaten om dan in de grote aders uit te komen.

Bedoeling is om lymfevocht en afvalstoffen uit de weefsels op te nemen zodat het in de lymfeknopen kan gezuiverd worden, waarna het vocht dan weer in de bloedbaan kan overgeheveld worden.

Grote aantallen lymfeklieren liggen vooral in de nek, oksels, liezen, achter het borstbeen, bij de longen, de darmen en in de buikholte en in mindere mate in knie-, en elleboogholte.

De functies van het lymfestelsel zijn: 

» afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen

» afweer tegen infecties met behulp van de witte bloedcellen. Lymfeklieren kunnen opzetten wanneer er een infectie of ontsteking is.

Een goede doorstroom van het lymfevocht is essentieel voor een goede gezondheid. . Manuele lymfedrainage bevordert:

» het optimaal functioneren van het lymfesysteem,

» brengt het zenuwstelsel tot rust,

» geeft het immuunsysteem een boost.

Lymfedrainage is effectief bij:

» een verzwakt immuunsysteem,

» oedeem,

» huidproblemen als acne en eczeem.

Deze massage wordt, op een massagetafel, discreet uitgevoerd op de blote huid. Meestal zonder olie.

MASSAGES werken zowel

PREVENTIEF als ONDERSTEUNEND

en zijn een weldaad voor lichaam en geest. Zeker wanneer bepaalde massages gedurende enkele opeenvolgende dagen worden toegepast, kunnen deze soelaas bieden bij bepaalde klachten.

HET GAAT HIER NIET OM EROTISCHE MASSAGES.